Als ondernemer kunnen er duizend en een redenen zijn waarom je tijdelijk even wat meer vloeroppervlak nodig hebt. Misschien heb je net een grote order binnen gesleept, en heb je wat meer opslagruimte nodig. Of heb je juist ruimte nodig om een showroom bij je bedrijfspand te voegen. Een tijdelijke ruimte met systeemvloer is in al deze gevallen een ideale oplossing. Lees gauw meer over de verschillende toepassingen en voordelen van het laten plaatsen van een systeemvloer.
Definitie van een systeemvloer
Om meer te weten te komen over systeemvloeren is het wel zo handig om eerst te weten wat dit soort vloeren zijn. Kortgezegd is een systeemvloer een type vloer dat uit verschillende elementen wordt opgebouwd. Vaak hebben deze vloerelementen dezelfde vorm en passen ze vrij eenvoudig in elkaar, zonder dat daar uitgebreid (beton)giet- of zaagwerk aan te pas komt. Doorgaans heeft een systeemvloer een dragend skelet van balken. Daarbovenop ligt een vlakke, net afgewerkte looplaag. Hiervoor is de vloer zowel licht als stevig. De meeste systeemvloeren bestaan uit staal en hebben een bovenlaag van ribbenplaten of roosterplaten. Bovenop deze platen kan eventueel een vlakke, mooi afgewerkte looplaag worden gelegd.
De toepassingsmogelijkheden van systeemvloeren
Wie aan extra vloeroppervlak voor bedrijfsdoeleinden denkt, denkt natuurlijk al snel aan tijdelijke magazijnruimte. Maar je kunt meer doen met een systeemvloer. Zo kun je binnen je bestaande pand een extra verdieping realiseren met een vloer met stalen steunpilaren, die bijvoorbeeld dienst kan doen als kantoorruimte. Ook zijn deze vloeren in combinatie met een tijdelijke bedrijfshal perfect om een showroom of winkelruimte te creëren.
De pluspunten van een systeemvloer
Weinig werk
Het feit dat je zonder al te veel ingrijpend kluswerk een systeemvloer laat leggen is alvast een eerste voordeel. Hierdoor is je nieuwe vloer vaak in een mum van tijd gelegd. Bovendien hoef je niet tot nauwelijks aanpassingen te doen aan de wanden en fundering van je bestaande pand. Dit is natuurlijk wel zo prettig wanneer de vloerruimte na een tijdje weer verwijderd wordt. Net als het opbouwen is ook het afbreken van de systeemvloer een fluitje van een cent.
Realiseer extra ruimte op loopafstand
Wanneer je extra opslagruimte nodig hebt kun je natuurlijk een ruimte elders in de omgeving huren. Dit heeft natuurlijk wel tot resultaat dat je op en neer moet rijden wanneer je iets uit deze opslagruimte nodig hebt. Een tijdelijke bedrijfshal met vloer kun je gewoon kwijt op je eigen terrein, zodat je eenvoudig bij je voorraden kunt en je producten snel kunt leveren.
Pas je vloer aan op je eigen wensen
Systeemvloeren bestaan uit losse elementen, die op een vernuftige manier in elkaar passen. Net als met Lego blokken kun je op die manier zelf de afmeting en vorm van je vloerruimte bepalen. Zo kun je, ook wanneer een systeemvloer al ligt, vrij gemakkelijk elementen toevoegen of loskoppelen.
Eenvoudig te bekabelen
Doordat systeemvloeren doorgaans bestaan uit een looplaag met een ondersteunend skelet van balken, is er vaak veel holle ruimte in de vloer aanwezig. Deze ruimte maakt het vrij gemakkelijk om elektriciteits- of internetkabels aan te leggen. Dit maakt een systeemvloer ook ideaal voor het maken van werk- of kantoorruimte.