Kamer huren in Nijmegen

De stad Nijmegen is erg populair onder studenten, omdat je hier twee hogescholen en een universiteit kunt vinden. Daarnaast is een woning in Nijmegen ook gewild onder mensen die wat meer rust zoeken dan in steden zoals bijvoorbeeld Rotterdam en Amsterdam. Nijmegen heeft negen wijken, waarin zich 44 Nijmeegse wijken bevinden en daarnaast heeft het een stadscentrum die gemakkelijk op de fiets of lopend te bereiken is. Wil je een kamer huren in Nijmegen of twijfel je of je beter een kamer kunt kopen? Lees dan hieronder verder.

Huren of kopen

Onder studenten is het huren van een kamer populairder dan kopen. Dit omdat je als student vaak voor een bepaalde tijd in de stad bent en niet over de financiële middelen beschikt om iets te kopen. Als je een kamer wilt huren kun je gebruik maken van verschillende platforms. Als student kun je bijvoorbeeld gebruik maken van kamernet, kamernijmegen, pararius, facebook pagina’s of zelfs marktplaats voor kamers in Nijmegen. Voordelen van huren zijn de mogelijkheid tot huuropslag, gemakkelijk op te zeggen, groot onderhoud ligt bij de verhuurder. Nadelen van huren zijn dat er minder vrijheid is bij het inrichten en aanpassen van de woning, lange wachttijden en mogelijke huurverhoging. Wil je liever iets kopen? Dan heb je deze nadelen niet, maar is verhuizen minder makkelijk omdat je het huis eerst weer zal moeten verhuren of verkopen. Ook kan het huis in waarde dalen en betaal je zelf het groot onderhoud. Let bij zowel kopen als huren altijd op de betrouwbaarheid van een mogelijke verhuurder of verkoper en maak gebruik van de mogelijkheid om de kamer te bezichtigen. 

Waar moet je op letten?

Voordat je beslist of je gaat huren of kopen is het belangrijk om op een rijtje te zetten wat jouw eisen zijn aan een kamer en of het aanbod op de markt daadwerkelijk voldoet aan jouw eisen. Wil jij het liefst een woning kopen in de binnenstad, maar is er niks beschikbaar? Dan is het misschien verstandig om eerst iets te huren, zodat je het aanbod in de buurt in de gaten kan houden. Kies je ervoor om met huisgenoten te gaan wonen, zorg er dan naast de bezichtiging voor dat je hen kunt leren kennen.