Goede beveiliging is belangrijker als ooit

Wat zijn de kenmerken van een veilige achterdeur? Inbraken zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Een goede beveiliging en topkwaliteit hang- en sluitwerk voorkomt vaak een inbraak. Inbrekers willen graag zo snel mogelijk binnen zijn, daarbij willen ze zo weinig mogelijk risico lopen.

De kenmerken van een veilige achterdeur zijn belangrijk! Ruim 60% procent van de inbraken vindt plaats via een deur, via de achterdeur komt voor in 36% van het totaal van waar wordt ingebroken. Omdat het grootste gedeelte van inbraken via de deur plaatsvindt, het is belangrijk om te kiezen voor een echt veilig bevonden (achter)deur.

Een goede achterdeur is van belang

Hoe kies je voor de beste en veiligste achterdeur? Wanneer deze voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, is men verzekerd van voldoende beveiliging. Wanneer inbrekers echt binnen willen komen, lukt ze dit uiteindelijk altijd. De vraag is of inbrekers het risico willen lopen, of liever een straat verder gaan.

Wanneer inbrekers tegen een goed beveiligde achterdeur aanlopen, denken ze wel twee keer na. Wanneer deze wordt geforceerd met een breekijzer of koevoet maakt dit veel lawaai. Achterdeuren van hoogwaardige kwaliteiten zijn niet voor één gat te vangen. Wanneer inbrekers deze achterdeuren proberen te forceren, maken ze heel veel lawaai bij het openbreken.

Een veilige achterdeur is bijna niet open te krijgen!

Normaal gesproken moet het breekijzer een paar seconden worden gebruikt om de deur open te krijgen en binnen te komen. Een echt goed beveiligde achterdeur zorgt ervoor dat inbrekers minimaal 3 minuten bezig zijn. Wanneer je weet hoeveel lawaai dit inbrekersgereedschap maakt, begrijp je dat de gemiddelde inbreker al snel het hazenpad kiest.

Een echt veilige achterdeur is gemaakt van hoogwaardig kwaliteit. Veilige achterdeuren zijn bovendien voorzien van een hoogwaardige kwaliteit slot. Dit slot moet voldoen aan de meest strenge veiligheidseisen. Een veilige achterdeur heeft natuurlijk wel zijn als er geen professioneel slot in zit. Kies voor een veilige achterdeur in combinatie met een veilig slot of ander modern toegangspunt.

Kies een achterdeur met veilig bevonden sloten

Gecertificeerde achterdeuren maken de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner, bewezen is tot wel 90%. Zorg voor een goede buitenverlichting bij de achterdeur om de kans op een inbraak nog kleiner te maken. Inbrekers houden niet van lawaai of licht, hierdoor kunnen ze worden opgemerkt en dus ook opgepakt. Vergeet natuurlijk niet om het slot van de achterdeur op slot te draaien na vertrek.